Lombok Paradise
Door: maaikezitinIndonesie
Blijf op de hoogte en volg Maaike
25 Oktober 2011 | Indonesië, Batavia
Laat ik beginnen met te beschrijven waar we ons op het moment van schrijven van dit verhaal bevinden. Op dit moment zitten we op een eilandje genaamd Gili Gede. Dit is een eiland aan de zuidwest kant van Lombok met ongeveer 1500 inwoners. Op het eiland zijn geen wegen en dus ook geen auto's of scooters. Er zijn op het eiland drie accommodaties met elk zo'n 5 huisjes en er is geen elektriciteit en stromend water. Maar wat een rust! Het uitzicht is een helder blauwe zee met aan de overkant een ander eiland met witte stranden en dezelfde blauwe zee. Het enige geluid dat je hier hoort is het kabbelen van de golfjes van de zee en af en toe een vissersboot die langsvaart. De zee is zo helder dat je vanaf de kant bij wijze van spreken de vissen kunt zien zwemmen. Heb echt nog nooit zulk blauw water gezien! Het snorkelen is dan ook fantastisch, net een groot aquarium. Op nog geen 10 meter van het strand begint het koraal al, hierin wonen zoveel verschillende vissen allemaal weer met een andere prachtige kleur. Echt alle kleuren van de regenboog kom je tegen terwijl je ronddobbert. Er zijn ook heel veel zeesterren met zo'n mooie blauwe kleur, blijkbaar zien ze er onderwater dus zo uit.. Ongelooflijk hoeveel moois je onderwater kunt zien. Dit even over hoe mooi het op Gili Gede is.
Vorige week zaten we dus op Gili Trawangan. Ook een prachtig eiland maar met een drukke partyscene. Daar hebben we lekker rustig aangedaan en veel lekker gegeten en van de Bintangetjes genoten. De Nederlanders die we tijdens onze Bromo-tour hadden ontmoet waren er ook wat erg gezellig was.
Na een paar dagen hebben we een bootje richting Lombok genomen waarna we naar Senggigi zijn gegaan. Dit is de meest toeristische plaats van Lombok waar de regering de afgelopen jaren aardig wat Roepiahs in heeft geïnvesteerd om het wat op te krikken. Vergeleken met Bali was het alsnog heel erg rustig. Vanuit hier een tripje gemaakt om het Noorden van Lombok te bekijken. Lombok bestaat eigenlijk voor de helft uit gebergte met als grootste de vulkaan Rinjani. Je kunt deze berg gaan beklimmen maar wegens het ontbreken van klimmerstalent en zin van ondergetekende hebben we dit maar gelaten voor wat het was. We zijn nog wel in dit prachtige gebied geweest om wat rond te lopen en een waterval te bekijken.
Na drie dagen zijn we vertrokken naar Kuta (Lombok). Onderweg een aantal traditionele dorpjes aangedaan waar ze pottenbakken of traditionele kleden weven. In deze dorpjes kun je goed zien hoe de mensen hier leven. Soms erg armoedig, maar gelukkig zijn er geen mensen die echt honger hebben. Door de vruchtbare grond groeit er overal voedsel wat je letterlijk langs de kant van de weg kunt plukken. Gelukkig maar.
Eenmaal aangekomen in Kuta waren we verrast door de rust en de mooie stranden. Het is een plaats met fantastische stranden en baaien. Je kunt hier in je eentje over het strand lopen zonder iemand tegen te komen, echt fantastisch.
Na Kuta zijn we naar het paradijselijke Gili Gede gegaan.
Onze ervaringen tot nu toe van Lombok zijn erg goed. Het is een eiland wat nog niet ontdekt is door het massatoerisme waardoor je een goed beeld kunt krijgen van het echte leven. De mensen zijn aardig maar weer een stuk conservatiever dan op Bali. Wel is iedereen zeer behulpzaam. De natuur hier is prachtig. De zee en het strand samen met de spectaculaire uitzichten maken Lombok echt Paradise!
De dagen lijken hier voorbij te vliegen terwijl we niet eens zo heel veel doen. Lekker rustig, lekker genieten, lekker vakantie!
Liefs Maaike
Rubens toevoeging:
Zoals jullie ondertussen waarschijnlijk al gewend zijn heb ik nog een toevoeging op Maaikes verhaal. Terugkomend namelijk op de beklimming van de Rinjani: dat is niet zomaar een beklimming, je moet minimaal rond de 8 uur klimmen omhoog alleen al en dan moet je dus nog naar beneden. Dus ik ga van zijn levensdagen niet met Maaike een berg als de Rinjani omhoog, want tijdens de klim van de Ijen krater zei mevrouw al na 30 min omhoog lopen ' waar ben ik aan begonnen'. Hahaha het moet natuurlijk wel leuk blijven. Dit was ff terzijde.
Lombok is zoals Maaike al heeft beschreven echt prachtig. De hoofdstad hebben we ook nog even verkend waarbij we gelijk een bezoekje hebben gebracht aan de McDonalds, hahaha. Niet dat we op Lombok niet heerlijk hebben gegeten, want het eten is hier standaard al goed en soms eet je werkelijk subliem. Het is wel echt opletten geblazen want als je zegt 'a little bit spicy' dan is het behoorlijk pittig. Zo zaten we in Kuta Lombok te eten en toen had ik dit dus gezegd, maar bij de laatste happen brak het zweet me uit, maar het was zo lekkerrrr.... Dus daarna nog een hele schaal gekookte rijst naar binnen gewerkt en toen viel het weer een beetje mee, Maaike zat mij natuurlijk snoeihard uit te lachen en terecht, hahaha geweldig. Maar een hamburgertje tussen de middag van de Mac is wel ff lekker na 3 weken Indonesisch eten.
Nu op Gili Gede is het werkelijk een oase van rust, wat echt geweldig is. Ook ff wennen natuurlijk aan geen douche en elektriciteit, maar uiteindelijk heeft een mens niet veel nodig. Morgen gaan we met de boot terug naar Bali naar de plaats Semarapura (Klungkung) en daarna door naar zuid Bali waarna onze reis alweer ten einde zal zijn. Maar eerst nog een aantal dagen genieten van dit prachtige land.
Bedankt voor al jullie prachtige reacties. We lezen ze altijd met veel plezier. Dit bovenstaande verhaal is geschreven op Gili Gede maar geen elektriciteit betekent ook geen internet ;) dus dit verhaal is van gister.
Ruben&Maaike
Na Kuta zijn we naar het paradijselijke Gili Gede gegaan.
Liefs Maaike
Rubens toevoeging:
Ruben&Maaike
25 Oktober 2011 - 05:15
Liesbeth:
Wow, dat klinkt echt heerlijk! Bijna als een onbewoond eiland, ik ben jaloers. :) Geniet nog even vd laatste dagen.
Tot snel in grunn. X -
25 Oktober 2011 - 06:52
Debbie:
Het klinkt geweldig!! Genieten van wat de natuur je geeft! veel plezier! x -
25 Oktober 2011 - 07:03
Thomas:
Wow, wow en nog eens wow! Wat mooi beschreven allemaal! Klinkt helemaal goed allemaal!!!!!!!! Have fun! En tot snel! -
25 Oktober 2011 - 09:58
Eva:
Maaik en Ruben! Superleuk om te lezen waar jullie allemaal komen op Bali en Lombok. Ik ben er zelf ook geweest (een keer met Pien en een keer met mn familie toen ik echt 11 was) en als ik dit zo lees, ga ik zo nog een keer...
Sowieso vet fijn dat jullie zo samen op reis zijn, klinkt heerlijk. Geniet ervan lieverds, en tot een keertje in Nederland!
Xxx -
25 Oktober 2011 - 12:33
Danny & Yvonne:
Hey M & R, niet eens de Rinjani op, valt me een beetje van jullie tegen hehe. Nee wij dachten onderweg toen ook meerdere malen 'waarom!?' al was het wel heel vet. Vier daagjes nog zie ik, geniet er nog even van! grtz Yvonne en Danny -
25 Oktober 2011 - 15:32
Tsjerk En Nel:
Leuk om te lezen dat jullie genieten.
Het zijn bestemmingen die je misschien maar een keer in je leven ziet. Kuta komt ons bekend voor van een zendingspost waar Dirk en Riena (onze vrienden) hebben gewoont.
Maar misschien was dat ook wel ergens anders. Wij gaan nu een paar dagen naar Frankrijk even wijn scoren.
Geniet van alle indrukken en van elkaar
Hartelijke groet,
Tsjerk en Nel -
26 Oktober 2011 - 09:37
Gemma En Albert:
Hey laiverds, echt gaaf zeg! En wat is het snel gegaan. We zijn benieuwd naar jullie (mondelinge) verhalen en de rest van de foto's.
Dikke tûût -
27 Oktober 2011 - 08:41
Alie Albronda:
Hoi Maaike en Ruben,
Al op de terugreis? Bereidt je voor op een cultuur shock, hier wacht jullie in elk geval veel gezeur over geld, crisis, banken en euro's. Dat wordt weer wennen... Een voorspoedige terugreis,
Liefs Alie -
29 Oktober 2011 - 09:18
Peter Albronda:
Ha die Maaike en Ruben, het is zaterdagochtend en we horen net dat jullie weer in het kille Nederland zijn.
Vaak worden de landen waar jullie nu geweest zijn 'ontwikkelingslanden' genoemd, maar ik heb vaak de indruk dat we nog veel van ze kunnen leren. Er is qua tevredenheid, omgang en inzet hier nog veel (opnieuw?) te ontwikkelen.
Blij dat jullie weer heelhuids terug zijn,
Peter